Obiady
Mamy pyszne obiady, które wspólnie jemy w stołówce szkolnej! 🙂
KOSZT OBIADÓW
WRZESIEŃ– 66,50 zł
Miesięczną odpłatność za obiady należy wpłacić do 15 dnia każdego miesiąca przelewem na konto bankowe:
Zespół Szkół nr 5, ul. Waryńskiego 11, 63-200 Jarocin
Konto : 61 1090 1131 0000 0001 0144 5045
Opłata za obiady za miesiąc WRZESIEŃ 2023:
Ilość dni: Poniedziałki – 3 dni
Wtorki - 4 dni
Środy – 4 dni
Czwartki – 4 dni
Piątki – 4 dni
Ogółem: 19 dni x 3,50 zł = 66,50 zł
Intendent: K. Jamróz
JADŁOSPIS OD 11.09.2023 – 22.09.2023
Poniedziałek | 25.09.2023 | Zupa ogórkowa, rogaliki. (alergeny: 1+, 3? ,6?, 7+, 9+, 10?, 11?, 13?) |
Wtorek | 26.09.2023 | Kotleciki drobiowe, ziemniaki, surówka z marchwi z brzoskwinią, sok, woda. (alergeny: 1+, 3+, 6?, 7+, 9+, 10?, 11?, 13?) |
Środa | 27.09.2023 | Spaghetti z sosem bolońskim, banan, sok, woda. (alergeny: 1+, 3? ,6?, 7?, 9+,10?, 11?, 13?) |
Czwartek | 28.09.2023 | Ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, sok, woda. (alergeny: 1+ 3+, 6+, 7+, 9+, 10+, 11+, 13+) |
Piątek | 29.09.2023 | Zupa ziemniaczana z laną kluską, chleb z masłem, brzoskwinia. (alergeny: 1+, 3?, 6?, 7+, 9+, 10?, 11?, 13?) |
Jadłospis może ulec zmianie.
Wykaz alergenów w posiłkach
Przy każdym jadłospisie będzie można znaleźć numery alergenów występujących w posiłkach .
Są to alergeny , które występują danego dnia w posiłkach. Odpowiadają one numeracji poniższego
rozporządzenia.
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Numer alergenu | Nazwa alergenu |
1 | Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies ,orkisz ) oraz produkty pochodne. |
2 | Skorupiaki oraz produkty pochodne. |
3 | Jaja i produkty pochodne. |
4 | Ryby i produkty pochodne. |
5 | Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne. |
6 | Soja i produkty pochodne. |
7 | Mleko i produkty pochodne. |
8 | Orzechy tj. migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne. |
9 | Seler i produkty pochodne. |
10 | Gorczyca i produkty pochodne. |
11 | Nasiona sezamu i produkty pochodne. |
12 | Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10ml/l. |
13 | Łubin i produkty pochodne. |
14 | Mięczaki i produkty pochodne. |
Legenda: + produkt zawiera alergen
? produkt może zawierać alergen
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy : pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.