Obiady

Mamy pyszne obiady, które wspólnie jemy w stołówce szkolnej! 🙂

KOSZT OBIADÓW

MARZEC70,00zł

Miesięczną odpłatność za obiady należy wpłacić do 15 dnia każdego miesiąca  przelewem na konto bankowe:


Zespół Szkół nr 5, ul. Waryńskiego 11, 63-200 Jarocin

Konto : 61 1090 1131 0000 0001 0144 5045


Opłata za obiady za miesiąc MARZEC 2023:

    Ilość dni:           Poniedziałki –  4 dni

                               Wtorki          ­- 4 dni                       

                               Środy            –  4 dni

                               Czwartki        – 4 dni

                               Piątki             –  4 dni

Ogółem:         20 dni x 3,50 zł = 70,00 zł

                                                               Intendent: K. Jamróz


JADŁOSPIS OD 20.03.2023 – 31.03.2023

Poniedziałek  20.03.2023Krupnik, chleb z masłem.
(alergeny: 1+, 3? ,6?, 7?, 9+, 10?, 11?, 13?)
Wtorek21.03.2023Udko pieczone, ziemniaki, surówka z selera, sok, woda.
(alergeny: 1+, 3?, 6+, 7+, 9+, 10?, 11?, 13?)
Środa22.03.2023Krem warzywny z groszkiem ptysiowym, bułka z masłem, banan.
(alergeny: 1+, 3+,6?, 7?, 9+,10?, 11?, 13?)
Czwartek23.03.2023Kotleciki z polędwiczki, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, sok, woda.  
(alergeny: 1+ 3? 6?, 7+, 9?, 10?, 11?, 13?)
Piątek24.03.2023Twarożek z masłem, ziemniaki, sok, woda.
(alergeny: 1?, 3?, 6?, 7+, 9?, 10?,11?,13?)
Poniedziałek27.03.2023Zupa pomidorowa z makaronem, bułka z masłem, kiwi.
(alergeny: 1+,3?,6?,7?,9+,10?,11?,13?)
Wtorek  28.03.2023Pieczeń ze schabu z sosem, ziemniaki, buraczki, sok, woda.
(alergeny: 1+,3?,6?,7+,9?,10?,11?,13?)
Środa29.03.2023  Barszcz czerwony z makaronem, rogaliki.
(alergeny: 1+,3+,6?,7+,9+,10?,11?,13?)
Czwartek30.03.2023  Kotleciki drobiowe, ziemniaki, surówka z marchwi z ananasem, sok, woda.
(alergeny: 1+,3+,6?,7?,9+,10?,11?,13?)
Piątek31.03.2023  Pierogi z serem, sok, woda, pomarańcze.
(alergeny: 1+,3+,6?,7+,9?,10?,11?,13?)

Jadłospis może ulec zmianie.

Wykaz alergenów w posiłkach

Przy każdym jadłospisie będzie można znaleźć numery alergenów występujących w  posiłkach .

Są to alergeny , które występują danego dnia w posiłkach. Odpowiadają one numeracji poniższego

rozporządzenia.

          SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

Numer alergenu                                                     Nazwa alergenu  
1Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies ,orkisz ) oraz produkty pochodne.
2Skorupiaki oraz produkty pochodne.  
3Jaja i produkty pochodne.  
4  Ryby i produkty pochodne.
5  Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne.
6  Soja i produkty pochodne.
7Mleko i produkty pochodne.
8Orzechy tj. migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne.
9Seler i produkty pochodne.
10Gorczyca i produkty pochodne.
11Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10ml/l.
13Łubin i produkty pochodne.
14Mięczaki i produkty pochodne.

Legenda:    +  produkt zawiera alergen

                    ?  produkt może zawierać alergen

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy : pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.