Obiady

Mamy pyszne obiady, które wspólnie jemy w stołówce szkolnej! 🙂

KOSZT OBIADÓW

WRZESIEŃ66,50 zł

Miesięczną odpłatność za obiady należy wpłacić do 15 dnia każdego miesiąca  przelewem na konto bankowe:


Zespół Szkół nr 5, ul. Waryńskiego 11, 63-200 Jarocin

Konto : 61 1090 1131 0000 0001 0144 5045


Opłata za obiady za miesiąc WRZESIEŃ 2023:

    Ilość dni:          Poniedziałki –  3 dni

                               Wtorki          ­-  4 dni                       

                               Środy            – 4 dni

                               Czwartki        – 4 dni

                               Piątki             –  4 dni

Ogółem:     19 dni x 3,50 zł = 66,50 zł

                                                               Intendent: K. Jamróz


JADŁOSPIS OD 11.09.2023 – 22.09.2023

Poniedziałek  25.09.2023Zupa ogórkowa, rogaliki.
(alergeny: 1+, 3? ,6?, 7+, 9+, 10?, 11?, 13?)
Wtorek26.09.2023Kotleciki drobiowe, ziemniaki, surówka z marchwi z brzoskwinią, sok, woda.
(alergeny: 1+, 3+, 6?, 7+, 9+, 10?, 11?, 13?)
Środa27.09.2023Spaghetti z sosem bolońskim, banan, sok, woda.
(alergeny: 1+, 3? ,6?, 7?, 9+,10?, 11?, 13?)
Czwartek28.09.2023Ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, sok, woda.
(alergeny: 1+ 3+, 6+, 7+, 9+, 10+, 11+, 13+)
Piątek29.09.2023Zupa ziemniaczana z laną kluską, chleb z masłem, brzoskwinia.
(alergeny: 1+, 3?, 6?, 7+, 9+, 10?, 11?, 13?)

Jadłospis może ulec zmianie.

Wykaz alergenów w posiłkach

Przy każdym jadłospisie będzie można znaleźć numery alergenów występujących w  posiłkach .

Są to alergeny , które występują danego dnia w posiłkach. Odpowiadają one numeracji poniższego

rozporządzenia.

          SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

Numer alergenu                                                     Nazwa alergenu  
1Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies ,orkisz ) oraz produkty pochodne.
2Skorupiaki oraz produkty pochodne.  
3Jaja i produkty pochodne.  
4  Ryby i produkty pochodne.
5  Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne.
6  Soja i produkty pochodne.
7Mleko i produkty pochodne.
8Orzechy tj. migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne.
9Seler i produkty pochodne.
10Gorczyca i produkty pochodne.
11Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10ml/l.
13Łubin i produkty pochodne.
14Mięczaki i produkty pochodne.

Legenda:    +  produkt zawiera alergen

                    ?  produkt może zawierać alergen

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy : pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.